Perdomo

Perdomo Cigars drivs av Nick Perdomo junior, en man som vigt sitt liv åt att tillverka goda och överkomliga cigarrer åt främst nordamerikanerna, men nu även åt Sveriges cigarrökare. Såsom varande perfektionist så driver han idag en av de modernaste cigarrfabrikerna i världen. 95% av tobaken kommer från egna odlingar för att kunna hålla en så hög standard på råvarorna som det bara är möjligt. Den enda tobak som kommer utifrån är de ecuadorianska connecticut-täckbladen.

Farfadern, Silvio Perdomo, jobbade som högt uppsatt tjänsteman på Partagas-fabriken vid tidpunkten för den kubanska revolutionen. Såsom antikommunist och bekant med diktatorn Fuelgo Baptista fängslades han och satt i olika fängelser i 12 år innnan han frigavs och tilläts att emigrera år 1974. Hans son, Nick Perdomo Senior, gick med i motståndsrörelsen och slogs mot den nya regimen tills han blev sårad i närheten av familjens gods och undkom med nöd och näppe att bli arkebuserad för förräderi mot revolutionen genom att flyttas på bår till ett gömställe hos en vän. Han lyckades sedemera emigrera från kuba via Uruguays ambassad. Väl i USA fick han börja från noll med ett jobb som vaktmästare på ett mentalsjukhus i new york med en lön på 11 dollar i veckan. Som en personifiering av den amerikanska drömmen jobbade han sig dock uppåt och var när han pensionerade sig en av de största byggentrepenörerna i Florida.

Sonen, Nick Perdomo junior, gick i skola i Florida innan han gick in i amerikanska flottan där ha jobbade som flygledare för att fortsätta inom samma befattning i det civila. Dock hade han ärvt sin fars entrepenörsanda och började 1992 tillverka cigarrer i sitt garage på kvällar och ledig tid under namnet Nick´s Cigars Co. Tvärtemot den då rådande amerikanska trenden med milda cigarrer satsade han på kraftigare kryddiga cigarrer med täckblad från Ecuador och tobak från centralamerika vilket visade sig vara ett genidrag då trenden vände och de amerikanska cigarrökarna åter började efterfråga kraftigare doningar. Verksamheten växte och flyttades 1997 till Ybor City i det legendariska cigarrdistriktet Tampa i Florida, men då produktionkostnaderna i USA blev för höga övergav fadern Nick Perdomo Senior sin tillvaro som pensionär och hjälpte till att starta en cigarrfabrik i Esteli, Nicaragua. 1999 blev fabriken för liten och de flyttade verksamheten till en ny specialbyggd fabrik i samma stad. Fabriken, med en yta på 8200m2, kallas i folkmun El Monstro och är den näst största i Nicaragua. Majoriteten av tekniker och agronomer på Perdomo Cigars lönelista är exilkubaner med en sammanlagt mer än 250-årig erfarenhet av cigarrtillverkning.

Trots att Cigarrernas kvalitet testas minutiöst och alltid rankas högt i tester världen över har Nick Perdomo vinnlagt sig om att cigarrerna skall vara överkomliga prismässigt.

Perdomos Cigarrer kännetecknas av att de har mycket smak med relativt hög komplexitet, en relativ mjukhet i smaken till skillnad mot en del andra nicaraguanska märken. Nikotonstyrkan är medium. Rullningen är klanderfri och draget lätt utan att kännas "sladdrigt".
Perdomo
Tillverkare
Snabbsök
 
Använd nyckelord för att hitta den produkt du söker efter.
Avancerad sökning
Din varukorg är tom
Vi Accepterar
Valutor