Cigarrkunskap

Lite Cigarrkunskap

Att avnjuta en cigarr är att röka i traditionell bemärkelse, det är en kultisk rit, en högre meditation, en intressant och gåtfull upplevelse som alltid är ny och unik. Amerikas urinnevånare ansåg tobaken som den heligaste av växter.

För att cigarren skall ge fulländad njutning så är det viktigt att ge den tid och omsorg. Var noggrann när ni väljer cigarr, men var ej rädd för att göra fel. Cigarrökare är som regel individualister och det som passar för den ene passar kanske inte för den andre. För er som är nybörjare rekommenderar jag av naturliga skäl mildare cigarrer i Petit Corona-formatet t.ex. H.Upmann Coronas Major. Det är en förträfflig nybörjarcigarr. En del tror att bara för att man har en begränsad budget så måste man hålla sig till maskinrullat när det gäller vardagscigarrer, men detta är helt fel! Rafael Gonzales Panetelas Extra, eller Romeo y Julieta Milles Fleurs är  mycket billiga och prisvärda handrullade cigarrer. Regeln är att ju större cigarr desto mildare och mera smakrik är den. Dessvärre ökar förstås priset med storleken, speciellt när det gäller handrullat. Om ni vill ha något lite större och dyrare, kan jag rekommendera El Rey del Mundo, Choix Supreme, en förträfflig Robusto som är mild i smaken och lagom till en lite längre eftermiddagsrast.

Cigarrens mystik ligger inte i ritualer och hemliga knep. Det finns ett antal klara och relativt enkla grundregler som man skall följa för att cigarrnjutningen verkligen skall bli just en cigarrnjutning.

Cigarrens Uppbyggnad

En cigarr består i regel av tre delar: Inlaga, Omblad & Täckblad. Inlagan kan vara av två typer: Shortfiller eller Longfiller. Maskinrullade cigarrer innehåller som regel shortfiller, vilken består av hackade tobaksblad av utvalda sorter. Handrullade cigarrer innehåller longfiller, vilken består av hela blad som räcker hela cigarrens längd. Inlagan hålls ihop av Ombladet som är ett lite segare tobaksblad, men hos billigare massproducerade cigarrer används även homogeniserade omblad tillverkade av upphackade tobaksblad. Sist läggs täckbladet på. Täckbladet är cigarrens fasad utåt, samtidigt som det enligt vissa, står för hela sextio procent av smaken. Andra menar att täckbladens färg inte spelar någon roll för smaken. Oavsett vilket så kan man i regel indela cigarrernas styrka i förhållande till nyansen på täckbladet.

  • Clarissimo eller Grön: Kallas även Candela på spanska. Dessa täckblad, som är gröna, har brutalt värmetorkats och används främst till väldigt milda cigarrer för  USA-marknaden.
  • Doble Claro eller Claro-Claro: Gyllene, nästan blekgul nyans av brunt. Framställt genom för tidig skörd följd av en på skyndad torkning.
  • Claro: Brun tobak åt det ljusa hållet. Används oftast till lättare cigarrer.
  • Colorado Claro eller Brun Clair: Blad av senare plockning. Genomgår en längre fermentering och får därigenom en riktigt brun färg. Används till lite kraftigare cigarrer.
  • Colorado Maduro eller Brun Soutenu: Längre mognadstid och längre fermentering ger dessa täckblad en mer framträdande färg.
  • Maduro: Mer solljus i kombination med ytterligare lite längre fermentering eller en i sig själv mörkare Connecticut-tobak ger täckblad som används för väldigt starka cigarrer.
  • Oscuro: Ett nästan svart täckblad som var vanligt på artonhundratalet, men som idag är relativt ovanligt.

Storlekar:

Det finns en rad benämningar på cigarrstorlekarna, och som om det inte var nog så är det dessutom ofta så att en cigarrs namn kan innehålla helt fel storleksbeteckning. Kolla därför alltid tjocklek och längd eftersom en cigarr som t.ex. Rafael Gonzales Panetelas Extra,  i själva verket är en Petit Palma per definition (eller Veguerito Mano enl. kubanernas system.). De kubanska storleksbeteckningarna skiljer sig från de internationellt gångbara och kan beskådas här!
Ringmåttet, d.v.s. cigarrens tjocklek, anges i de flesta internationella sammanhang i sextiofjärdedelar av en tum. Denna internationella betäckning står inom parentes i måttangivelserna på cigarrlagrets webshop.

Förvaring

Cigarren måste förvaras i rätt miljö med avseende på luftfuktighet och temperatur, vilket innebär en luftfuktighet på ca 65-74% och en temperatur mellan 16-18°C om tempen går upp till 22°C tillfälligt är ingen skada skedd, men för långtidsförvaring är det lite högt. Beträffande temperatur så har vi i våra bostäder vanligtvis rätt temperatur för cigarrförvaring förutsatt att inte cigarrerna förvaras i ett fönster eller i direkt anslutning till ett element. Däremot är luftfuktigheten ett större problem och det finns endast ett sätt att förvara sina cigarrer hemma, de skall ligga i en humidor. Humidoren, kan se ut i stort sett hur som helst så länge den fyller sin uppgift. De ziplockpåsar som jag använder som emballage kan och skall användas som nödhumidor om ni inte har något annat alternativ. Köp ingen jättedyr humidor om du har begränsad budget, köp en billig, eller pröva följande lågbudgetalternativ: Åk till närmaste återvinningscentral, se ut er en begagnad frys eller ett kylskåp i det mindre formatet, tvätta ur den med ett kraftigt steriliserande rengöringsmedel, t.ex. Desinova, (Totalt biologiskt nedbrytbart.) Köp oasis i närmsta blomsteraffär och  lägg en bit i en plastlåda med utskurna hål i. Fukta oasisblocket med en startlösning bestående av lika delar vatten och propylenglykol( köpes på apoteket, inte bensinmacken). Köp en kombinerad hygrometer & thermometer i närmsta järn- eller vitvaruaffär. Voila! Ni har nu till ett väldigt lågt pris en humidor som rymmer många lådor med cigarrer. Propylenglykolen gör att humidoren blir självreglerande, d.v.s. luftfuktigheten håller sig runt sjuttio procent. Med jämna mellanrum måste man fylla på med lite destillerat vatten. En gång i halvåret fyller man på med startlösningen. Obs! Oasisblocket skall fuktas, inte dränkas...

Lägg pengarna ni sparat in på att köpa cigarrer.

Om era cigarrer skulle visa sig ha vit-grå ludna fläckar på sig så oroa er inte. Som regel rör det sig om s.k. cigarrblomning, d.v.s. hartser som trängt ut ur täckbladet p.g.a. variationer i temperatur och luftfuktighet. Om cigarrerna förvaras för fuktigt kan de bli mögliga, det känns på lukten, då är det bara att slänga dem. Dock kan det alltid vara värt att konsultera någon kunnig om man är osäker innan man gör något drastiskt. Cigarrerna bör förvaras utan tub eller cellofan när de ligger i humidoren om de skall rökas inom de närmaste månaderna, men spara gärna tuberna eftersom de är ett perfekt billigt alternativ till cigarrfodral & resehumidorer. Om cigarrerna skall långtidslagras kan det dock vara en fördel med att förvara cigarren i sin aluminiumtub då syretillförseln blir sämre och mognaden blir mer utdragen i tid vilket ger ett bättre slutresultat. Det finns en parasit som man också skall se upp med, speciellt om man köpt cigarrer av lite mer tveksamt ursprung, nämligen tobaksbaggen Lasioderma Serricone. Angrepp av tobaksbaggen känns igen på små cirkelrunda hål i cigarrens täckblad. När man knackar på en angripen cigarr brukar det även komma ut ett svart pulver, larvens avföring. Cigarrbaggen gillar värme, så om ni drabbats av ett angrepp, så stoppa in alla cigarrer i frysen i tre dygn. Då dör krypen och deras ägg.

Snoppning

Vissa cigarrer är färdigsnoppade när man köper dem, men de flesta cigarrer kräver att man snoppar dem själv innan de röks. Snoppningen utföres bäst med en dubbelgiljotin eller en cigarrsax. Det man som regel eftersträvar är ett rent rakt snitt där lite rundning skall vara kvar för att inte täckbladet skall fransa eller rulla upp sig, vi skall ju när allt kommer omkring röka cigarr, inte äta tobak. En del fuktar änden innan de snoppar, då det blir lättare att få ett rent snitt på det sättet. Lägg an skären mot cigarren med ett lätt tryck och klipp sedan till snabbt. Maskinrullade cigarrer snoppas lämpligast med ett s.k. V-skär för att man skall få en stor öppning utan att få tobaksflagor i munnen.

Tändning

En lukt- och smakfri låga är nödvändig då cigarren skall tändas. Använd därför cigarrtändstickor, gaständare eller cederstickor. Spara gärna de blad av cederträ som används som mellanlägg i cigarrlådor till de bättre märkena. Dessa är lätta att riva i lagom tjocka remsor som sedan kan användas att tända cigarrerna med. Cigarren skall tändas långsamt och med omsorg. Tänd genom att långsamt rotera cigarrens inslag i 45 graders vinkel mot lågan. Cigarren tänds inte direkt i lågan, utan hålls en bit ovanför och tänds av lågans värme. Då man roterar cigarren över lågan får man en klarblå låga runt inslaget. När inslaget glöder jämnt runt hela cigarren kan första puffen tas. Om cigarren skulle slockna medan du röker, tänd den bara på nytt på samma sätt och fortsätt njut. Låt aldrig en cigarr slockna för att spara den till ett senare tillfälle. Ett par timmar är max vad en en gång tänd cigarr kan vänta, sedan är de ohjälpligt förstörda. En del tål inte att vänta ens så länge. Försök välja en cigarr som du vet att du har tid att röka.

Rökning

Cigarrök skall inte inhaleras. Låt röken virvla runt i munhålan, känn smaken, upplev hur nikotinet förändrar er varseblivning, känn drogens kraft. Cigarrökens pH* ligger nära kroppens eget och som en följd därav löses nikotinet ut redan i munnen och går via slemhinnorna ut i blodet. (Cigarettrök är sur och måste ner i lungorna för att lämna av sitt nikotin.) Allt eftersom man röker känner man tobakens kraft, och plötslig förstår man varför indianerna satte detta njutningsmedel främst. När ni är mätt eller cigarren inte smakar längre. Lägg ifrån er cigarren i askfatet och låt den dö med värdighet. Var noga med att slänga fimparna så fort ni kan då en cigarrfimp kan sprida en mycket dålig lukt som förpestar hela ert njutningsrum. Efter en god cigarr får jag personligen en upplevelse av otroligt mycket klarhet och energi, vilket gör att jag, om jag fick, skulle rekommendera cigarrökning till de flesta vuxna människor på denna jord.

Fortsätt
Tillverkare
Snabbsök
 
Använd nyckelord för att hitta den produkt du söker efter.
Avancerad sökning
1 x Romeo y Julieta Linea Oro Nobles
3 x Por Larrañaga Montecarlos
2 x San Lotano Requiem Habano Robusto
3 x E.P. Carillo La Historia Doña Elena
5 x La Rica Rich Maduro Toro
5 x Askfat Cohiba Maduro 5
3 x 2-vägs Fuktregulator Integra Boost 8g. 72%
2 x Humidor Romeo y Julieta
16 x Rafael Gonzalez Panetelas Extra
3 x Enclave Habano Figurado
1 x Humidor Montecristo 1935
2 x Enclave Toro Connecticut
2 x E.P.Carillo Encore Majestic
1 x Cohiba Askfat 9 sidor
1 x H.Upmann Magnum 54 A/T
2 x Rocky Patel A.L.R. Second EditionRobusto
4 x Enclave Habano Robusto
4 x Vega Fina Gran Reserva 2020
8 x Partagas Mille Fleurs
3 x Días De Gloria, Robustos
3 x My Father "The Judge" Toro
2 x Vega Fina Nicaragua Ometepe 2019
1 x New World Connecticut Robusto
17 x Cucaracha Perla Maduro
2 x Enclave Salomón Connecticut
1 x New World Cameroon Short Robusto
2 x 2-vägs Fuktregulator Integra Boost 8g. 69%
1 x José L.Piedra Petit Caballeros
1 x Enclave Habano Toro
2 x Montecristo Double Edmundo
1 x 2-vägs Fuktregulator Integra Boost 67g. 69%
2 x Cohiba Piramides Extra
3 x Enclave Robusto Connecticut
2 x Torch-tändare Xikar Romeo y Julieta
4 x Vega Fina Minutos
2 x Askfat Romeo y Julieta för en cigarr
2 x Cigarrtändare Partagas
1 x Kristallaskfat Habanos 4 cigarrer.
2 x Askfat Cohiba 50 års jubileum.
1 x Vega Fina Robustos A/T
2 x Cohiba Short 10-pack
2 x Cucaracha Gordito A/T
2 x Askfat Cohiba Indian Svart
3 x Askfat Hoyo de Monterrey
3 x H.Upmann Regalias
1 x Askfat i Vitt Porslin
2 x Askfat Habanos Leaf för 2 cigarrer
1 x Montecristo Leyenda
1 x Partagas Maduro No.1
1 x Toscano Toscanello Nero Cioccolato 5-pack
3 x Santa Damiana Chicos
3 x Quintero Tubulares
1 x Askfat i Svart Porslin
1 x Xikar Set med Snoppare och Tändare Partagas
1 x Sky, Blå Tändare Jet 3 lågor med borr
1 x Perdomo Reserve "R" Robusto Maduro
1 x Snoppare Xikar Montecristo
1 x Porslinsaskfat Tobacco Leaf
1 x Rosa Cuba Governors 10-pack
1 x Odens Red Huginn Robusto
3 x Drew Estate Liga Privada No.9 Coronets
1 x Drew Estate Isla Del Sol Robusto
2 x Te-Amo World Selection Series Nicaragua Blend Robusto
1 x San Lotano The Bull Robusto
1 x La Preferida Robusto Short Robusto
1 x Vegas de Santiago Gold Label Robusto
1 x Vegas de Santiago Red Label Perla
1 x Blend 15 Toro
3 x Rafael Gonzalez Coronas Lonsdales
1 x A.Turrent Casa Turrent Caribe
2 x Perdomo Connoisseur Collection
2 x A.Turrent Casa Turrent Cuba
6 x Flor de Copan Gordito Maduro
2 x A.Turrent Casa Turrent Miami
1 x Last Call Habano Geniales
1 x H.Upmann Connossieur No.2
1 x Vegas de Santiago Heritage Perla
2 x Vegas de Santiago Perla Sampler
2 x Vega Fina 1998 VF50
2 x Vegas de Santiago White Label Robusto
2 x Cohiba 55 Anniversario
3 x San Lotano Requiem Connecticut Robusto
1 x Vegas de Santiago Robusto Sampler
1 x Vegueros Centrogordos
3 x Cohiba Siglo I A/T
1 x Aging Room Nicaragua Quattro Maestro
1 x Casa Turrent Caribbean Robusto Sampler
2 x Lost & Found Quick & Dirty By Chico
1 x Vegas de Santiago Chaman Robusto
2 x Montosa Churchill
1 x Vegas de Santiago D8 Perla
1 x Vegas de Santiago Red Label Robusto
2 x Vega Fina 1998 VF54
1 x Vegas de Santiago Heritage Robusto
1 x Montosa Short Robusto Maduro
1 x La Galera Habano Half Corona 5-pack Plåtask
3 x Ramon Allones No.3
1 x Montosa Short Robusto
1 x Vegas de Santiago Chaman Perla
3 x Perdomo Toro Sampler Maduro
2 x My Father No.4 Lanceros
1 x Buffalo Ten Toro Maduro
3 x Toscano Toscanello Rosso 5-pack
3 x Flor de Copan Monarcas A/T
7 x Romeo y Julieta Mini
2 x E.P.Carillo Pledge Prequel
2 x Humidor Habanos D.O.P.
2 x Vega Fina Nicaragua Robustos A/T
3 x Vegas Robainas Famosos
4 x Trinidad Short 10-pack
5 x Santa Damiana Robusto
2 x Montecristo Open Eagle
2 x Romeo y Julieta Short Churchills A/T
5 x Cucaracha Robusto A/T
6 x Cohiba Robustos
3 x Hoyo de Monterrey Epicuré Especial
3 x Cohiba Siglo VI
6 x José L.Piedra Conservas
2 x Flor de Copan Gordito Connecticut
2 x Flor de Las Antillas Petit Robusto Maduro
3 x Vega Fina Nicaragua Gran Toro
3 x Partagas Serie P No.2 A/T
2 x Vega Fina Short Robusto A/T
2 x Montecristo Short 10-pack
3 x Partagas Coronas Senior A/T
6 x Santa Damiana Short Robusto
4 x Romeo y Julieta Churchills A/T
8 x Quintero Panetelas
2 x Partagas Super Partagas
3 x My Father No.1
2 x Montecristo No.5
1 x Drew Estate Undercrown Coronets Maduro
4 x H.Upmann Magnum 50
2 x Cohiba Medio Siglo A/T
1 x Humidor Partagas Series
2 x Quai d'Orsay No.54
4 x Ramon Allones Small Club Coronas
4 x Cuaba Exclusivos
2 x Romeo y Julieta Askfat
2 x Juan Lopez Selección No.1
2 x Montecristo Especial No.2
2 x Montecristo Tubos
4 x Cohiba Siglo V
2 x Montecristo Especial
3 x Montecristo Open Regata
4 x Santa Damiana Torpedo
1 x Cuaba Salomón
3 x Cigarrborr Svart Metallic
7 x Cuaba Tradicionales
7 x Cohiba Siglo II A/T
2 x Bolivar Tubos No.2
5 x Montecristo Edmundo
1 x H.Upmann Connossieur B
3 x Partagas Coronas Junior A/T
4 x Romeo y Julieta Short Churchills
2 x My Father La Promesa
1 x San Lotano Oval Robustos
5 x Cigarrfodral i rostfritt stål för två cigarrer
5 x Cucaracha Novillo Torpedo Natural
3 x Romeo y Julieta Belicosos
1 x Askfat Trinidad för en cigarr
1 x Saint Luis Rey Regios
3 x Romeo y Julieta Romeo No.3 A/T
5 x Partagas Serie P No.2
5 x Don Diego Slim Panetela
2 x Montecristo Media Corona 5-pack plåtask
3 x Cucaracha Picadillos
3 x Cohiba Club 10-pack
4 x Vega Fina Perlas A/T
3 x Partagas Mini
1 x Humidor Montecristo New Image
3 x Montecristo Mini
2 x Romeo y Julieta Petit Coronas
3 x Partagas de Luxe
1 x Punch 48 CDH EH
1 x La Rica Rich Maduro Torpedo
2 x Montecristo No.1
7 x Flor de Copan Belicoso
4 x Montecristo Joyitas
1 x Montecristo Maltes
2 x Toscano Classico
2 x Partagas Shorts
5 x Romeo y Julieta Cedros de Luxe No.2
3 x Cohiba Lanceros
3 x Partagas Serie D No.4
2 x Hoyo de Monterrey Palmas Extra
2 x Ramon Allones Specially Selected
1 x José L.Piedra Brevas 12-pack
4 x Rosa Cuba Flor de Rosa 10-pack.
1 x Romeo y Julieta Exhibicion No.4
2 x Romeo y Julieta Romeo No.1 A/T
3 x Perdomo Fresco Robusto Maduro
1 x My Father Le Bijou 1922 Box Pressed Torpedo
1 x Avskiljare för Humidor Horisontell
1 x Cucaracha Coronas A/T
1 x Perdomo Double Aged 12 Year Vintage Robusto Maduro
3 x Por Larrañaga Petit Coronas
1 x Cohiba Behike 54
1 x Cederträbricka Adorini
3 x Cohiba Behike 56
1 x Askfat i kolfiber för en cigarr
2 x Romeo y Julieta Wide Churchills
2 x Hoyo de Monterrey Le Hoyo De Rio Seco
2 x Santa Damiana Tubulares Extra
1 x Toscano Toscanello Natural 5-pack
3 x Perdomo Lot 23 Gordito Maduro
5 x El Rey del Mundo Choix Supreme
1 x H.Upmann Sir Winston
6 x Partagas Aristocrats.
2 x Santa Damiana Petit Coronas
3 x San Cristobal de La Habana El Principe
2 x Toscano Antico
1 x Punch Punch A/T
1 x Hoyo de Monterrey Epicuré No.2
2 x Cohiba Exquisitos
1 x H.Upmann Epicures
1 x Perdomo Reserve 10th Anniversary Robusto Connecticut
3 x Cohiba Siglo VI A/T
1 x Avskiljare för Humidor Vertikal
1 x Cohiba Siglo III
2 x Cohiba Siglo I
2 x Cohiba Siglo IV
1 x Vega Fina Fortaleza 2 Short Belicosos
7 x A Humidorpåse för ca 10 cigarrer
2 x Rosa Cuba Petitos (Angels) 10-pack.
1 x Partagas Serie D No.5
6 x H.Upmann Coronas Major
4 x La Gloria Cubana Médaille D´Or No.4
3 x Montecristo Puritos 5-pack
4 x José L.Piedra Cazadores
3 x H.Upmann Majestic
1 x LV Extratank
1 x Hoyo de Monterrey Coronations A/T
4 x Perdomo Bourbon Barrel Aged Robusto Maduro
2 x Cigar Heaven Elektroniskt fuktsystem
1 x Hoyo de Monterrey Le Hoyo du Maire
5 x H.Upmann Half Corona
1 x Cohiba Coronas Especiales
2 x Fonseca Delicias
1 x La Flor de Cano Elegidos
1 x Quintero Brevas 25st.
1 x Romeo y Julieta Cedros de Luxe No.3
3 x Montecristo No.4
1 x Partagas 8-9-8 Cabinet Selección
3 x Juan Lopez Seleccion No.2
1 x Sancho Panza Non Plus
2 x Cohiba Siglo IV A/T
4 x Punch Petit Coronations A/T
4 x Punch Coronations A/T
3 x Perdomo Fresco Robusto Connecticut
2 x Perdomo Lot 23 Robusto Maduro
2 x Snoppare Xikar Romeo y Julieta
6 x Cohiba Siglo II
2 x Romeo y Julieta Petit Churchills
1 x Hoyo de Monterrey Epicuré No.1
1 x Cigarrborr metallic
2 x Cohiba Maduro 5 Magicos
1 x Montecristo A
2 x Flor de Copan Presentask
2 x Montecristo Petit Edmundo
5 x Guantanamera Puritos 5st.
2 x Romeo y Julieta 3 cigarrer teleskopiskt
1 x Askfat Partagas
4 x Romeo y Julieta Churchills
6 x Cucaracha Picadillos Maduro
2 x Trinidad Coloniales
4 x José L.Piedra Petit Cazadores
4 x Vegueros Mañanitas
2 x Partagas Serie Mini 10-pack
1 x Kristallfuktare för mindre humidorer.
2 x Punch Double Coronas
1 x Humidor med Glaslock Stor
1 x My Father Cedros de Luxe
1 x Cigarrsnoppare Classics Uppfällbar
1 x Trinidad Reyes
2 x Diplomaticos No.2
2 x Partagas Lusitanias
1 x Desinova
2 x Sancho Panza Belicosos
1 x Montecristo Open Master
3 x Flor de Las Antillas Toro
4 x Flor de Copan Short Robusto A/T
1 x Don pepin Garcia Black Label 1979
3 x Humidor Chianti Medium de Luxe
1 x Flor de Copan Linea Puros Robusto
4 x Casa de Garcia Connecticut Corona 10-pack
1 x Romeo y Julieta Sport Largos 25-pack
2 x Romeo y Julieta Petit Royales
1 x Vega Fina 1998 VF52
1 x Jetflame-Tändare Sky med 4 lågor och Borr
2 x Vega Fina Nicaragua Short
1 x H.Upmann No.2
1 x Cigarrsnoppare Partagas
8 x Bolivar Belicosos Finos
1 x Hoyo de Monterrey Primaveras
3 x Montecristo Petit Tubos
2 x Santa Damiana Churchills
1 x Fuktgel Habanos
2 x Romeo y Julieta Linea Oro Dianas
1 x New World Dorado Gold Standard Sampler
2 x Tändare JC Jet med 3 Lågor och Borr
1 x Cigarrfodral i rostfritt stål för en cigarr
1 x San Lotano Requiem Robusto Maduro
1 x San Cristobal de La Habana La Fuerza
1 x Xikar MTX Multiverktyg Svart
1 x Humidor för 20 cigarrer
2 x H.Upmann Magnum 50 A/T
5 x Hoyo de Monterrey Double Coronas
1 x Cigarrsax Krom
1 x Montecristo Open Junior
1 x My Father Le Bijou Petit Robusto
1 x Tändarstift
1 x Cohiba Mini
3 x Hoyo de Monterrey Petit Robusto
2 x Trinidad Topes
3 x Flor de Las Antillas Robusto
3 x H.Upmann Coronas Junior
1 x Humidor Rosenträ m. snoppare + askfat.
2 x Humidor Coiba Presidente Inclinado
1 x Humidor Rosenträ m. snoppare + askfat + Läderfodral
1 x Cohiba Porslinsaskfat
1 x H.Upmann Magnum 46
2 x Refill till Kristallfuktare
1 x Partagas Habaneros
1 x Cucaracha Novillo Robusto Natural
1 x Drew Estate Liga Privada T52
1 x Presentkit Tändare o Snoppare
1 x San Cristobal La Punta
1 x Cohiba Siglo III A/T
1 x Rafael Gonzalez Petit Coronas
3 x Cohiba Maduro 5 Genios
1 x Oval Svart Dubbelgiljotin
1 x Romeo y Julieta Romeo No.2 A/T
4 x Cohiba Maduro 5 Secretos
1 x Don Diego Robusto
1 x Resehumidorkit Aluminium m. tändare + snoppare + rör
1 x Santa Damiana Panetela
1 x Montecristo Petit Edmundo A/T
5 x Cohiba Panetelas
1 x Cigarrfodral i Svart läder för två Robustos
2 x Cohiba Siglo V A/T
1 x Vega Fina Coronas Tubos
1 x Askfat Romeo y Julieta för 3 cigarrer
1 x Backwoods Caribe 5-pack
1 x Drew Estate Undercrown Flying Pig Maduro
2 x Drew Estate Liga Privada No.9
2 x Romeo y Julieta Mille Fleurs
2 x Partagas Club 10-pack
1 x Vegas Robainas Unicos
3 x Cucaracha Novillo Torpedo Maduro
4 x H.Upmann Connossieur A
1 x My Father La Opulencia Robusto
3 x Quintero Londres Extra
2 x Romeo y Julieta Belvederes
1 x La Preferida Robusto
1 x E.P.Carillo Classic New Wave Brilliantes
1 x Romeo y Julieta Petit Churchills A/T
1 x Trinidad Vigia A/T
1 x Quintero Favoritos A/T
1 x Montecristo No.3
1 x Drew Estate La Vieja Habana Bombero
2 x Perdomo Reserve 10th Anniversary Puritos Connecticut
2 x H.Upmann Half Corona i plåtask 5-pack
1 x Backwoods Blue 5-pack
1 x Por Larrañaga Picadores
1 x Romeo y Julieta Wide Churchills A/T
3 x My Uzi Weighs A Ton 6x60
2 x Cohiba Behike 52
1 x Perdomo Bourbon Barrel Aged Robusto Sun Grown
1 x La Galera Habano Half Corona
2 x Cohiba Esplendidos
2 x Cohiba Short Year of The Rabbit
1 x Por Larrañaga Galanes
1 x Trinidad Esmeralda
1 x Trinidad Vigia
1 x Don Pepin Garcia Black Label 2001
1 x Partagas Aliados
2 x Cohiba Short Year of The Dragon
1 x Perdomo Fresco Robusto Sungrown
1 x Trinidad Set med Tändare & Snoppare
1 x Perdomo Mini Maduro 20-pack
1 x Montecristo Club 10-pack
1 x Partagas Serie Club 10-pack
4 x Montecristo No.2
1 x Flor de Copan Short Robusto
2 x Vegas de Santiago Gold Label Perla
1 x Paperboy Connecticut
1 x Montecristo No.3 5-pack Vintage 2014
1 x Cigarrsnoppare Montecristo
1 x Bolivar Royal Coronas
1 x Vegueros Entretiempos
1 x Perdomo Bourbon Barrel Aged Robusto Connecticut
1 x Montecristo Wide Edmundo
1 x Montecristo Petit No.2
2 x Romeo y Julieta Cupidos
1 x Casa de Garcia Connecticut Robusto 10-pack
1 x Quintero Petit Quintero
1 x Rafael Gonzalez Perlas
1 x Quai d'Orsay No.50
1 x Punch Punch
1 x Trinidad Fundadores
1 x Blend 15 Short Robusto
1 x Aging Room Nicaragua Quattro Espressivo
1 x Montecristo Media Corona
1 x Passatore Drawpoker
1 x Don Diego Monarch A/T
1 x Trinidad media Luna
1 x Cucaracha Perla Natural
1 x Muwat Kentucky Fire Cured "Chunky"
1 x La Flor de Cano Petit Coronas
1 x Vegueros Centrofinos
1 x Vegueros Tapados
1 x Rosa Cuba Herencia 10-pack.
315.209,36kr
Vi Accepterar
Valutor