Cigarrkunskap

Lite Cigarrkunskap

Att avnjuta en cigarr är att röka i traditionell bemärkelse, det är en kultisk rit, en högre meditation, en intressant och gåtfull upplevelse som alltid är ny och unik. Amerikas urinnevånare ansåg tobaken som den heligaste av växter.

För att cigarren skall ge fulländad njutning så är det viktigt att ge den tid och omsorg. Var noggrann när ni väljer cigarr, men var ej rädd för att göra fel. Cigarrökare är som regel individualister och det som passar för den ene passar kanske inte för den andre. För er som är nybörjare rekommenderar jag av naturliga skäl mildare cigarrer i Petit Corona-formatet t.ex. H.Upmann Coronas Major. Det är en förträfflig nybörjarcigarr. En del tror att bara för att man har en begränsad budget så måste man hålla sig till maskinrullat när det gäller vardagscigarrer, men detta är helt fel! Rafael Gonzales Panetelas Extra, eller Romeo y Julieta Milles Fleurs är  mycket billiga och prisvärda handrullade cigarrer. Regeln är att ju större cigarr desto mildare och mera smakrik är den. Dessvärre ökar förstås priset med storleken, speciellt när det gäller handrullat. Om ni vill ha något lite större och dyrare, kan jag rekommendera El Rey del Mundo, Choix Supreme, en förträfflig Robusto som är mild i smaken och lagom till en lite längre eftermiddagsrast.

Cigarrens mystik ligger inte i ritualer och hemliga knep. Det finns ett antal klara och relativt enkla grundregler som man skall följa för att cigarrnjutningen verkligen skall bli just en cigarrnjutning.

Cigarrens Uppbyggnad

En cigarr består i regel av tre delar: Inlaga, Omblad & Täckblad. Inlagan kan vara av två typer: Shortfiller eller Longfiller. Maskinrullade cigarrer innehåller som regel shortfiller, vilken består av hackade tobaksblad av utvalda sorter. Handrullade cigarrer innehåller longfiller, vilken består av hela blad som räcker hela cigarrens längd. Inlagan hålls ihop av Ombladet som är ett lite segare tobaksblad, men hos billigare massproducerade cigarrer används även homogeniserade omblad tillverkade av upphackade tobaksblad. Sist läggs täckbladet på. Täckbladet är cigarrens fasad utåt, samtidigt som det enligt vissa, står för hela sextio procent av smaken. Andra menar att täckbladens färg inte spelar någon roll för smaken. Oavsett vilket så kan man i regel indela cigarrernas styrka i förhållande till nyansen på täckbladet.

  • Clarissimo eller Grön: Kallas även Candela på spanska. Dessa täckblad, som är gröna, har brutalt värmetorkats och används främst till väldigt milda cigarrer för  USA-marknaden.
  • Doble Claro eller Claro-Claro: Gyllene, nästan blekgul nyans av brunt. Framställt genom för tidig skörd följd av en på skyndad torkning.
  • Claro: Brun tobak åt det ljusa hållet. Används oftast till lättare cigarrer.
  • Colorado Claro eller Brun Clair: Blad av senare plockning. Genomgår en längre fermentering och får därigenom en riktigt brun färg. Används till lite kraftigare cigarrer.
  • Colorado Maduro eller Brun Soutenu: Längre mognadstid och längre fermentering ger dessa täckblad en mer framträdande färg.
  • Maduro: Mer solljus i kombination med ytterligare lite längre fermentering eller en i sig själv mörkare Connecticut-tobak ger täckblad som används för väldigt starka cigarrer.
  • Oscuro: Ett nästan svart täckblad som var vanligt på artonhundratalet, men som idag är relativt ovanligt.

Storlekar:

Det finns en rad benämningar på cigarrstorlekarna, och som om det inte var nog så är det dessutom ofta så att en cigarrs namn kan innehålla helt fel storleksbeteckning. Kolla därför alltid tjocklek och längd eftersom en cigarr som t.ex. Rafael Gonzales Panetelas Extra,  i själva verket är en Petit Palma per definition (eller Veguerito Mano enl. kubanernas system.). De kubanska storleksbeteckningarna skiljer sig från de internationellt gångbara och kan beskådas här!
Ringmåttet, d.v.s. cigarrens tjocklek, anges i de flesta internationella sammanhang i sextiofjärdedelar av en tum. Denna internationella betäckning står inom parentes i måttangivelserna på cigarrlagrets webshop.

Förvaring

Cigarren måste förvaras i rätt miljö med avseende på luftfuktighet och temperatur, vilket innebär en luftfuktighet på ca 65-74% och en temperatur mellan 16-18°C om tempen går upp till 22°C tillfälligt är ingen skada skedd, men för långtidsförvaring är det lite högt. Beträffande temperatur så har vi i våra bostäder vanligtvis rätt temperatur för cigarrförvaring förutsatt att inte cigarrerna förvaras i ett fönster eller i direkt anslutning till ett element. Däremot är luftfuktigheten ett större problem och det finns endast ett sätt att förvara sina cigarrer hemma, de skall ligga i en humidor. Humidoren, kan se ut i stort sett hur som helst så länge den fyller sin uppgift. De ziplockpåsar som jag använder som emballage kan och skall användas som nödhumidor om ni inte har något annat alternativ. Köp ingen jättedyr humidor om du har begränsad budget, köp en billig, eller pröva följande lågbudgetalternativ: Åk till närmaste återvinningscentral, se ut er en begagnad frys eller ett kylskåp i det mindre formatet, tvätta ur den med ett kraftigt steriliserande rengöringsmedel, t.ex. Desinova, (Totalt biologiskt nedbrytbart.) Köp oasis i närmsta blomsteraffär och  lägg en bit i en plastlåda med utskurna hål i. Fukta oasisblocket med en startlösning bestående av lika delar vatten och propylenglykol( köpes på apoteket, inte bensinmacken). Köp en kombinerad hygrometer & thermometer i närmsta järn- eller vitvaruaffär. Voila! Ni har nu till ett väldigt lågt pris en humidor som rymmer många lådor med cigarrer. Propylenglykolen gör att humidoren blir självreglerande, d.v.s. luftfuktigheten håller sig runt sjuttio procent. Med jämna mellanrum måste man fylla på med lite destillerat vatten. En gång i halvåret fyller man på med startlösningen. Obs! Oasisblocket skall fuktas, inte dränkas...

Lägg pengarna ni sparat in på att köpa cigarrer.

Om era cigarrer skulle visa sig ha vit-grå ludna fläckar på sig så oroa er inte. Som regel rör det sig om s.k. cigarrblomning, d.v.s. hartser som trängt ut ur täckbladet p.g.a. variationer i temperatur och luftfuktighet. Om cigarrerna förvaras för fuktigt kan de bli mögliga, det känns på lukten, då är det bara att slänga dem. Dock kan det alltid vara värt att konsultera någon kunnig om man är osäker innan man gör något drastiskt. Cigarrerna bör förvaras utan tub eller cellofan när de ligger i humidoren om de skall rökas inom de närmaste månaderna, men spara gärna tuberna eftersom de är ett perfekt billigt alternativ till cigarrfodral & resehumidorer. Om cigarrerna skall långtidslagras kan det dock vara en fördel med att förvara cigarren i sin aluminiumtub då syretillförseln blir sämre och mognaden blir mer utdragen i tid vilket ger ett bättre slutresultat. Det finns en parasit som man också skall se upp med, speciellt om man köpt cigarrer av lite mer tveksamt ursprung, nämligen tobaksbaggen Lasioderma Serricone. Angrepp av tobaksbaggen känns igen på små cirkelrunda hål i cigarrens täckblad. När man knackar på en angripen cigarr brukar det även komma ut ett svart pulver, larvens avföring. Cigarrbaggen gillar värme, så om ni drabbats av ett angrepp, så stoppa in alla cigarrer i frysen i tre dygn. Då dör krypen och deras ägg.

Snoppning

Vissa cigarrer är färdigsnoppade när man köper dem, men de flesta cigarrer kräver att man snoppar dem själv innan de röks. Snoppningen utföres bäst med en dubbelgiljotin eller en cigarrsax. Det man som regel eftersträvar är ett rent rakt snitt där lite rundning skall vara kvar för att inte täckbladet skall fransa eller rulla upp sig, vi skall ju när allt kommer omkring röka cigarr, inte äta tobak. En del fuktar änden innan de snoppar, då det blir lättare att få ett rent snitt på det sättet. Lägg an skären mot cigarren med ett lätt tryck och klipp sedan till snabbt. Maskinrullade cigarrer snoppas lämpligast med ett s.k. V-skär för att man skall få en stor öppning utan att få tobaksflagor i munnen.

Tändning

En lukt- och smakfri låga är nödvändig då cigarren skall tändas. Använd därför cigarrtändstickor, gaständare eller cederstickor. Spara gärna de blad av cederträ som används som mellanlägg i cigarrlådor till de bättre märkena. Dessa är lätta att riva i lagom tjocka remsor som sedan kan användas att tända cigarrerna med. Cigarren skall tändas långsamt och med omsorg. Tänd genom att långsamt rotera cigarrens inslag i 45 graders vinkel mot lågan. Cigarren tänds inte direkt i lågan, utan hålls en bit ovanför och tänds av lågans värme. Då man roterar cigarren över lågan får man en klarblå låga runt inslaget. När inslaget glöder jämnt runt hela cigarren kan första puffen tas. Om cigarren skulle slockna medan du röker, tänd den bara på nytt på samma sätt och fortsätt njut. Låt aldrig en cigarr slockna för att spara den till ett senare tillfälle. Ett par timmar är max vad en en gång tänd cigarr kan vänta, sedan är de ohjälpligt förstörda. En del tål inte att vänta ens så länge. Försök välja en cigarr som du vet att du har tid att röka.

Rökning

Cigarrök skall inte inhaleras. Låt röken virvla runt i munhålan, känn smaken, upplev hur nikotinet förändrar er varseblivning, känn drogens kraft. Cigarrökens pH* ligger nära kroppens eget och som en följd därav löses nikotinet ut redan i munnen och går via slemhinnorna ut i blodet. (Cigarettrök är sur och måste ner i lungorna för att lämna av sitt nikotin.) Allt eftersom man röker känner man tobakens kraft, och plötslig förstår man varför indianerna satte detta njutningsmedel främst. När ni är mätt eller cigarren inte smakar längre. Lägg ifrån er cigarren i askfatet och låt den dö med värdighet. Var noga med att slänga fimparna så fort ni kan då en cigarrfimp kan sprida en mycket dålig lukt som förpestar hela ert njutningsrum. Efter en god cigarr får jag personligen en upplevelse av otroligt mycket klarhet och energi, vilket gör att jag, om jag fick, skulle rekommendera cigarrökning till de flesta vuxna människor på denna jord.

Fortsätt
Tillverkare
Snabbsök
 
Använd nyckelord för att hitta den produkt du söker efter.
Avancerad sökning
3 x 2-vägs Fuktregulator Integra Boost 8g. 72%
2 x Askfat Trinidad för en cigarr
3 x Montercristo askfat Tricornio
2 x Askfat i Svart Porslin
2 x San Lotano Requiem Habano Robusto
1 x Montecristo 1935 Set med Tändare & Snoppare
3 x E.P.Carillo Classic New Wave Brilliantes
2 x My Father "The Judge" Toro
11 x Montecristo No.2
3 x H.Upmann Regalias
2 x Askfat i Vitt Porslin
3 x H.Upmann Connossieur No.2
3 x Sky, Blå Tändare Jet 3 lågor med borr
4 x Enclave Habano Robusto
2 x José L.Piedra Petit Caballeros
2 x Montecristo Short 10-pack
2 x Askfat Habanos Leaf för 2 cigarrer
4 x Vega Fina Robustos A/T
1 x E.P.Carillo Encore Majestic
2 x Xikar Set med Snoppare och Tändare Partagas
2 x Perdomo Reserve "R" Robusto Maduro
3 x H.Upmann Magnum 54 A/T
2 x E.P.Carillo Pledge Prequel
1 x 2-vägs Fuktregulator Integra Boost 67g. 69%
4 x San Lotano Requiem Connecticut Robusto
2 x Vega Fina Nicaragua Ometepe 2019
2 x My Father Collection 6 Belicosos
2 x Fuktgel Habanos
2 x Torch-tändare Xikar Romeo y Julieta
2 x Vega Fina Gran Reserva 2020
2 x New World Cameroon Short Robusto
1 x Askfat Cohiba Indian Svart
1 x Hopfällbart askfat i kolfiber
5 x Enclave Robusto Connecticut
2 x Partagas Maduro No.2
1 x Buffalo Ten Toro Natural
5 x Humidor Romeo y Julieta
3 x Askfat Hoyo de Monterrey
2 x Enclave Habano Toro
4 x Partagas Presidentes
3 x Romeo y Julieta Linea Oro Nobles
3 x New World Connecticut Robusto
2 x 2-vägs Fuktregulator Integra Boost 67g. 72%
2 x Torch-tändare Xikar Hoyo de Monterrey
6 x Quintero Londres Extra
7 x H.Upmann Majestic
11 x Quintero Panetelas
3 x Vegueros Entretiempos
1 x Buffalo Ten Toro Maduro
5 x Don Pepin Garcia Blue Label Demi Tasse Oscuro
2 x Perdomo 20th Anniversary Box Pressed Maduro
2 x Cohiba Piramides Extra
3 x My Uzi Weighs A Ton Baitfish
1 x Cucaracha Novillo Torpedo Maduro
2 x Drew Estate Liga Privada T52
2 x Kristallaskfat för 1 cigarr
4 x The World of The Habano
1 x Dubbelgiljotin i Rostfritt stål Oval
1 x Vegueros Tapados
2 x Muwat Kentucky Fire Cured "Just a Friend"
14 x Rafael Gonzalez Panetelas Extra
2 x 2-vägs Fuktregulator Integra Boost 8g. 69%
3 x La Flor de Cano Elegidos
3 x Quintero Petit Quintero
1 x Passatore Drawpoker
1 x Romeo y Julieta Club Kings.
1 x San Lotano Oval Robustos
2 x My Father Le Bijou Grand Robusto
2 x Quintero Favoritos A/T
1 x Drew Estate Muwat Kentucky Fire Cured Swamp Thang Robusto
2 x Saint Luis Rey Regios
2 x Vegueros Centrofinos
2 x Por Larrañaga Montecarlos
1 x Te-Amo World Selection Series Nicaragua Blend Robusto
3 x Vega Fina 1998 VF52
2 x Humidor Montecristo 1935
1 x Paperboy Maduro
1 x Montecristo Wide Edmundo
3 x Montecristo No.3 5-pack Vintage 2014
2 x Cohiba Askfat 9 sidor
2 x Aging Room Nicaragua Quattro Espressivo
1 x Paperboy Connecticut
1 x Punch Punch
2 x Bellas Artes Maduro Lancero
1 x Drew Estate Liga Privada No.9 Coronets
1 x Romeo y Julieta Linea Oro Hidalgos
2 x Drew Estate La Vieja Habana Bombero
1 x Askfat Cohiba Indian Vit
2 x San Lotano The Bull Robusto
3 x Cucaracha Perla Maduro
2 x Partagas Mille Fleurs
4 x Rocky Patel A.L.R. Second EditionRobusto
3 x E.P. Carillo La Historia Doña Elena
2 x Snoppare Xikar Partagas
2 x Cigarrsnoppare Cohiba Behike
1 x Jetflame-Tändare Sky med 4 lågor och Borr
2 x Drew Estate Liga Privada No.9 Coronets
1 x Snoppare Xikar Montecristo
1 x Porslinsaskfat Tobacco Leaf
2 x Torch-tändare Xikar Partagas
2 x Jet-Tändare med 3 flammor och borr
2 x Kristallaskfat Habanos 4 cigarrer.
1 x Enclave Toro Connecticut
3 x Enclave Salomón Connecticut
1 x Askfat Cohiba 50 års jubileum.
3 x Trinidad Set med Tändare & Snoppare
1 x Askfat Romeo y Julieta för 3 cigarrer
2 x Askfat Cohiba Maduro 5
1 x Askfat Romeo y Julieta för en cigarr
1 x Schweizisk armekniv med Cigarrsax och korkskruv
2 x Guantanamera Puritos 5st.
2 x Hoyo de Monterrey Primaveras
3 x Hoyo de Monterrey Epicuré No.1
8 x Cucaracha Perla Natural
1 x Torch-tändare Xikar Montecristo
2 x Xikar Set med Snoppare och Tändare Cohiba Behike
4 x Rafael Gonzalez Petit Coronas
4 x Romeo y Julieta Wide Churchills
3 x Vegas Robainas Famosos
3 x Quintero Tubulares
2 x Montecristo Petit Tubos
5 x Bolivar Royal Coronas
5 x Montecristo Edmundo
1 x Montecristo No.5
2 x Romeo y Julieta Cedros de Luxe No.3
4 x La Flor de Cano Petit Coronas
2 x H.Upmann Magnum 50 A/T
4 x Cohiba Esplendidos
4 x Romeo y Julieta Romeo No.1 A/T
3 x Cohiba Medio Siglo A/T
2 x Vega Fina Nicaragua Gran Toro
5 x San Cristobal de La Habana El Principe
2 x Hoyo de Monterrey Coronations A/T
2 x Punch 48 CDH EH
1 x Días De Gloria, Robustos
5 x Punch Coronations A/T
1 x Partagas Capitols
3 x Santa Damiana Torpedo
4 x Partagas Shorts
2 x Toscano Classico
2 x Montecristo Open Junior
3 x Cohiba Behike 52
2 x Partagas Serie D No.5
3 x Romeo y Julieta Mini
4 x Montecristo Open Master
3 x Toscano Toscanello Rosso 5-pack
5 x Hoyo de Monterrey Palmas Extra
3 x Vega Fina Fortaleza 2 Robustos A/T
4 x La Gloria Cubana Médaille D´Or No.4
2 x Cigarrtändare Montecristo
5 x Cuaba Tradicionales
7 x Bolivar Belicosos Finos
1 x Vegas Robainas Unicos
1 x Partagas Serie Mini 10-pack
6 x Ramon Allones Small Club Coronas
5 x Perdomo Lot 23 Gordito Maduro
4 x Cohiba Club 10-pack
4 x Montecristo Especial
3 x Romeo y Julieta Sport Largos 25-pack
6 x Trinidad Reyes
2 x Presentkit Tändare o Snoppare
8 x Cohiba Maduro 5 Secretos
3 x Cucaracha Picadillos Maduro
1 x Punch Short de Punch
3 x Cucaracha Robusto A/T
2 x Montecristo Open Eagle
1 x Por Larrañaga Galanes
1 x Rosa Cuba Herencia 10-pack.
1 x Romeo y Julieta Maravillas
3 x Montecristo Petit Edmundo A/T
2 x La Rica Rich Maduro Toro
1 x Perdomo Bourbon Barrel Aged Robusto Sun Grown
1 x A.Turrent Casa Turrent Maduro Robusto
3 x Don pepin Garcia Black Label 1979
3 x Santa Damiana Short Robusto
1 x Cigarrtändare Partagas
2 x Drew Estate Undercrown Coronets Maduro
3 x Santa Damiana Robusto
2 x My Father No.1
1 x H.Upmann Magnum 54
6 x Hoyo de Monterrey Epicuré No.2
2 x H.Upmann Epicures
1 x Hoyo de Monterrey Double Coronas
4 x Partagas Mini
2 x Cohiba Siglo II A/T
2 x Cohiba Siglo V A/T
2 x Punch Petit Coronations A/T
1 x Don Diego och Santa Damiana Robusto Collection
5 x Montecristo Joyitas
1 x Perdomo Reserve 10th Anniversary Robusto Connecticut
2 x José L.Piedra Cazadores
1 x San Cristobal de La Habana La Fuerza
3 x Hoyo de Monterrey Petit Robusto
4 x Partagas Super Partagas
1 x Cigarrborr metallic
1 x Xikar MTX Multiverktyg Svart
1 x Cohiba Behike 56
2 x Cohiba Maduro 5 Magicos
3 x Trinidad Coloniales
1 x Quintero Brevas 25st.
2 x Cohiba Siglo IV A/T
2 x Romeo y Julieta 3 cigarrer teleskopiskt
4 x Cohiba Siglo II
3 x Cigarrborr Svart Metallic
1 x Cigarrfodral i rostfritt stål för en cigarr
2 x Flor de Copan Short Robusto A/T
4 x Por Larrañaga Petit Coronas
2 x Partagas Serie P No.2
2 x Cucaracha Coronas A/T
1 x Toscano Toscanello Natural 5-pack
3 x Hoyo de Monterrey Le Hoyo De Rio Seco
2 x Romeo y Julieta Mille Fleurs
2 x My Father Cedros de Luxe
4 x Romeo y Julieta Exhibicion No.4
3 x Montecristo Open Regata
6 x Montecristo No.4
3 x H.Upmann Coronas Junior
2 x Bolivar Tubos No.2
1 x Hoyo de Monterrey Epicuré Especial
3 x Romeo y Julieta Short Churchills A/T
2 x Montecristo Puritos 5-pack
4 x Juan Lopez Seleccion No.2
2 x Cohiba Siglo V
1 x Humidor Coiba Presidente Inclinado
1 x LV Extratank
4 x José L.Piedra Brevas 12-pack
1 x Montecristo Especial No.2
4 x Cohiba Lanceros
5 x Cohiba Panetelas
3 x Perdomo Lot 23 Robusto Maduro
3 x Romeo y Julieta Cedros de Luxe No.2
6 x Ramon Allones Specially Selected
2 x Humidor Rosenträ m. snoppare + askfat.
1 x Cohiba Exquisitos
4 x Cohiba Robustos
1 x Montecristo Mini
4 x Flor de Copan Monarcas A/T
1 x Cederträbricka Adorini
3 x Sancho Panza Belicosos
1 x Partagas Lusitanias
2 x Romeo y Julieta Askfat
1 x Cigarrfodral i Svart läder för två Robustos
2 x H.Upmann Sir Winston
1 x Romeo y Julieta Churchills A/T
1 x Montecristo A
2 x Sancho Panza Non Plus
2 x Partagas de Luxe
1 x Partagas Coronas Senior A/T
3 x Partagas Aristocrats.
3 x Cohiba Siglo VI
1 x Partagas Coronas Junior A/T
1 x Humidor Rosenträ m. snoppare + askfat + Läderfodral
1 x Avskiljare för Humidor Horisontell
1 x Montecristo No.3
2 x Partagas 8-9-8 Cabinet Selección
3 x Cohiba Siglo IV
1 x Santa Damiana Petit Coronas
1 x Flor de Copan Linea Puros Robusto
2 x Cohiba Maduro 5 Genios
9 x H.Upmann Half Corona
1 x Askfat i kolfiber för en cigarr
2 x Montecristo Petit Edmundo
4 x Punch Double Coronas
1 x Romeo y Julieta Petit Coronas
1 x José L.Piedra Petit Cazadores
2 x Montecristo Tubos
1 x San Cristobal La Punta
7 x A Humidorpåse för ca 10 cigarrer
1 x Romeo y Julieta Belicosos
1 x Cucaracha Picadillos
2 x Cigarrfodral i rostfritt stål för två cigarrer
1 x Cigarrsax Krom
1 x Cuaba Exclusivos
3 x Partagas Serie P No.2 A/T
2 x Cohiba Siglo VI A/T
1 x Cucaracha Novillo Torpedo Natural
1 x Perdomo Fresco Robusto Connecticut
1 x H.Upmann Magnum 50
1 x Cigarrsnoppare Classics Uppfällbar
1 x Cohiba Porslinsaskfat
1 x Oval Svart Dubbelgiljotin
2 x Tändarstift
2 x Montecristo No.1
1 x Rosa Cuba Petitos (Angels) 10-pack.
3 x Flor de Copan Belicoso
2 x Hoyo de Monterrey Le Hoyo du Maire
1 x Cucaracha Novillo Robusto Natural
1 x Humidor Chianti Medium de Luxe
2 x Cohiba Siglo III A/T
1 x Cohiba Siglo III
3 x Romeo y Julieta Romeo No.3 A/T
1 x Humidor med Glaslock Stor
1 x H.Upmann Coronas Major
2 x Cohiba Coronas Especiales
2 x José L.Piedra Conservas
2 x H.Upmann Magnum 46
1 x Montecristo Media Corona
2 x Cohiba Siglo I
5 x Fonseca Delicias
1 x My Father Le Bijou Petit Robusto
2 x Punch Punch A/T
2 x Cohiba Behike 54
1 x Romeo y Julieta Short Churchills
1 x Don Pepin Garcia Black Label 2001
1 x Kristallfuktare för mindre humidorer.
1 x Humidor för 20 cigarrer
1 x Avskiljare för Humidor Vertikal
1 x Don Diego Slim Panetela
2 x Romeo y Julieta Romeo No.2 A/T
4 x Flor de Copan Presentask
2 x Backwoods Authentic 5-pack
2 x San Lotano Requiem Robusto Maduro
2 x Muwat Kentucky Fire Cured "Chunky"
3 x Vegueros Mañanitas
1 x Cucaracha Novillo Robusto Maduro
2 x Snoppare Egoist Dubbelgiljotin
1 x Santa Damiana Panetela
1 x Flor de Las Antillas Petit Robusto Maduro
1 x H.Upmann Connossieur A
1 x Humidor Montecristo New Image
2 x Flor de Las Antillas Robusto
3 x Flor de Copan Gordito Connecticut
2 x Romeo y Julieta Petit Churchills A/T
2 x Perdomo Fresco Robusto Sungrown
2 x Cigarrtändare Romeo y Julieta
1 x Dias de Gloria Box Pressed Toro
2 x Flor de Copan Short Robusto
1 x Vega Fina 1998 VF50
2 x Montecristo Club 10-pack
1 x Montecristo Petit No.2
4 x Romeo y Julieta Julieta
3 x Casa de Garcia Connecticut Corona 10-pack
1 x Perdomo Bourbon Barrel Aged Robusto Maduro
2 x Romeo y Julieta Wide Churchills A/T
1 x H.Upmann Connossieur B
4 x Partagas Serie Club 10-pack
1 x San Cristobal de La Habana Prado CDH HS
1 x Partagás Serie E No.2
1 x Montecristo Maltes
1 x Romeo y Julieta Petit Royales
2 x Santa Damiana Chicos
1 x Quai d'Orsay No.54
1 x Humidor Partagas Series
2 x Cohiba Short Year of The Dragon
3 x Perdomo Reserve 10th Anniversary Puritos Connecticut
1 x Montosa Short Robusto Maduro
1 x A.Turrent Casa Turrent San Andres
2 x Vegas de Santiago Chaman Perla
2 x Aging Room Nicaragua Quattro Maestro
1 x Vega Fina 1998 VF54
1 x La Galera Habano Half Corona 5-pack Plåtask
2 x Blend 15 Short Robusto
1 x Vegas de Santiago Red Label Perla
3 x Odens Red Huginn Robusto
1 x New World Dorado Gold Standard Sampler
1 x Drew Estate Isla Del Sol Robusto
2 x Cohiba Short Year of The Rabbit
1 x Vegas de Santiago Gold Label Perla
1 x Vegas de Santiago Heritage Perla
1 x Montecristo Dumas
1 x Drew Estate Norteño Robusto Grande
3 x Cohiba Short 10-pack
1 x Cohiba Medio Siglo
6 x El Rey del Mundo Choix Supreme
1 x Flor de Las Antillas Toro
1 x Vegas de Santiago D8 Robusto
1 x A.J Fernandez Portfolio Expedition Sampler
1 x Drew Estate Liga Privada No.9
1 x Last Call Habano Geniales
1 x Drew Estate Liga Privada Unico Feral Flying Pig
2 x AJ Fernandez Premium Kit
1 x Vega Fina Nicaragua Coronas Tubos
2 x Cigar Heaven Elektroniskt fuktsystem
1 x Partagas Aliados
1 x Ramon Allones No.3
1 x Montosa Short Robusto
1 x Vegas de Santiago Chaman Robusto
1 x Vegas de Santiago Heritage Robusto
1 x Trinidad Vigia
1 x Diplomaticos No.2
1 x La Preferida Robusto Short Robusto
1 x Desinova
1 x Romeo y Julieta Cupidos
1 x Trinidad Esmeralda
1 x Romeo y Julieta Linea Oro Dianas
1 x Quintero Favoritos
1 x Perdomo Mini Maduro 20-pack
1 x A.Turrent Casa Turrent Nicaragua
1 x Perdomo Connoisseur Collection
1 x Vega Fina Minutos
1 x Montosa Robusto
1 x Snoppare Xikar Romeo y Julieta
1 x Cohiba Siglo I A/T
1 x Backwoods Blue 5-pack
1 x Trinidad Fundadores
1 x Vega Fina Short Robusto A/T
1 x A.Turrent Casa Turrent Cuba
1 x My Father No.4 Lanceros
1 x Partagas Club 10-pack
1 x Vega Fina Coronas Tubos
2 x Refill till Kristallfuktare
1 x Montosa Robusto Maduro
347.653,03kr
Vi Accepterar
Valutor